3 tips waarmee je teksten het goed doen in de zoekmachine

Je hebt enorm veel tijd gestoken in een tekst waar je iedereen mee zult overtuigen. Helaas is er niemand die deze perfecte pagina bezoekt. Om online bezoekers te trekken zul je eerst bovenaan in de Google zoekresultaten moeten verschijnen. Maar dat is blijkbaar nog niet zo eenvoudig. Met deze drie tips scoren jouw teksten wel goed in de zoekmachine.

1. Schrijf teksten die een antwoord geven

“Ik ben 1 meter 83 en ik heb maat 44 schoenen.” Dat is heel leuk en aardig maar ik vroeg toch echt om een frikandel speciaal… In het dagelijkse leven willen we graag duidelijke antwoorden krijgen op onze vragen, toch bieden ondernemers vaak de meest overbodige informatie zonder de meest gestelde vragen te beantwoorden. Denk niet vanuit je aanbod of expertise maar vanuit de vraag die jij kunt beantwoorden. Daarom gaan mensen naar Google, ze stellen een vraag over een onderwerp waar ze interesse naar hebben. Leer vragen te beantwoorden voordat jouw nieuwe klant deze vraag heeft gesteld en je zult het goed doen in de zoekmachine.

2. Schrijf teksten met nieuwswaarde

Speel in op de actualiteit door teksten te schrijven over zaken die spelen bij het publiek. Dit kan een niche onderwerp zijn binnen je eigen sector, als het maar nieuwswaarde heeft. Zo laat je zien dat je de vinger aan de pols hebt en mensen die zoeken naar trending topics komen sneller terecht op jouw pagina. Ga overigens niet zomaar jagen op populaire zoekwoorden zonder een duidelijke link te leggen met je eigen aanbod, dan val je geheid door de mand.

3. Schrijf teksten zonder nieuwswaarde

Ja, dit is precies het tegenovergestelde van het tweede punt en dat is bewust zo gekozen. Een effectieve online marketing strategie zal namelijk altijd op meerdere pijlers gebouwd worden. Terwijl de nieuwswaardige teksten zorgen voor extra bezoekers zorg je er met ‘evergreen’ content voor dat je hoog blijft staan in Google. De views blijven oplopen en je hebt altijd content op je website staan waar nieuwe bezoekers iets mee kunnen. Zoekmachine optimalisatie is een strategie waar je een lange adem voor nodig hebt, dit soort teksten helpen je de top te bereiken én te behouden.
SEO teksten worden geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Dit betekent echter niet dat je echte bezoekers en potentiële klanten links kunt laten liggen. Ga naar DoubleSmart.nl/copywriting/seo voor meer praktische informatie over online teksten die goed presteren in de ranking én bezoekers weten te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *