De Raspberry Pi 4 8GB

Raspberry Pi 4 8GB

Er is een singleboard computer verkrijgbaar met 8GB RAM. De Raspberry Pi 4 8GB! De Raspberry Pi minicomputers zijn al jaren lang favoriet bij menig hobbyist en ontwikkelaar. Tot 2019 kwamen deze elektronica bordjes met maximaal 1GB RAM. Het afgelopen jaar zijn er 4 verschillende versies uitgebracht van de Raspberry Pi 4B. De 1GB RAM versie, de 2GB RAM versie, de 4GB RAM versie en de Raspberry Pi 8GB RAM versie. De variant met 1GB RAM wordt inmiddels niet meer geproduceerd.

Werkgeheugen (RAM)

RAM staat voor Random Access Memory. Dit is een soort computergeheugen dat op elk moment kan worden geopend en gelezen. Het wordt meestal gebruikt voor het opslaan van machinecode en werkinformatie. Met een willekeurig toegankelijk geheugenapparaat kunnen gegevensitems in bijna dezelfde tijdsperiode worden gelezen of geschreven in het geheugen. Dit ongeacht de fysieke locatie. Het apparaat heeft vele soorten en functies, afhankelijk van het gebruik waarvoor het wordt gebruikt. Kort gezegd geeft de hoeveelheid RAM aan hoeveel taken je Raspberry Pi 4 8GB tegelijk kan uitvoeren. Met meer RAM kun je dus veel meer processen tegelijk uitvoeren. Of juist enkele zware processen.

Hoeveel RAM heb je nodig?

Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je hulp nodig hebt bij het kiezen van een Raspberry Pi. Als eerste moet je goed nagaan wat je met deze minicomputer wilt bereiken. Heb je nog geen idee wat je wilt doen? Dan kun je het beste gaan voor de Raspberry Pi 4 8GB. Je weet dan zeker dat je alles kunt doen wat er met een Raspberry Pi mogelijk is. Wil je de Raspberry Pi gaan gebruiken om je slimme meter uit te lezen? Dan is de Raspberry pi 2GB beter geschikt. Wil je je volledige huis automatiseren met Raspberry Pi en domotica? Dan kun je beter kiezen voor een 4GB of 8GB versie. De mogelijkheden met Raspberry Pi zijn eindeloos. We kunnen helaas niet alle mogelijkheden in dit artikel bespreken. Weet je nog niet wat je nodig hebt? Vraag dan advies aan een Raspberry Pi expert.

Raspberry Pi 4 8GB

Koel je Pi!

Net als normale computers is het van belang om je Raspberry Pi goed te koelen. De Raspberry Pi 4 8GB kan erg warm worden als deze op vol vermogen wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende manieren om je Raspberry Pi te koelen. De meest gebruikte manier is via heatsinks. Voor de Raspberry Pi 4B zijn er setjes verkrijgbaar die uit 4 verschillende heatsinks bestaan. Deze kun je op de componenten plakken die erg warm worden. Je kunt ook kiezen voor een behuizing die actief of passief koelt. Bij een passieve koelbehuizing is de behuizing meestal van metaal en verbonden met de componenten die warm worden. De hitte van de Pi verplaatst zich dus naar de behuizing. Bij een actieve koelbehuizing zoals de Heatsink case met fan. Zitten er ventilatoren op de behuizing bevestigd. Deze ventilatoren koelen de behuizing extra. Een andere manier is een Ice tower koeling of een ander koel element. Er zijn ook normale kunststof Raspberry Pi 4 8GB behuizingen waar je een ventilator op kunt monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *