Heeft een dedicated server toegevoegde waarde?

Als bedrijf heeft u een server nodig om uw software op te draaien en dan heeft u de keuze uit een dedicated server, shared hosting of Cloud VPS. De keuze die u dan maakt wordt bepaald door het soort bedrijf dat u heeft en de hoeveelheid ruimte en zekerheid die u van uw hosting provider nodig heeft. Voor sommigen is shared hosting prima, terwijl iemand anders deze plek met niemand wil delen. Lees hier verder over dedicated servers, de voor- en nadelen en over de situaties waarin deze een echte uitkomst bieden.

Wat is een dedicated server?

Zoals de naam al aangeeft is een dedicated server een server die alleen al u en uw bedrijf is toegewezen. U deelt uw ruimte dan niet met andere bedrijven, maar krijgt een volledige hardware server inclusief processoren, harde schijven RAM geheugen en SSD’s voor uzelf. Deze server hangt in een datacenter met glasvezelkabels en noodstroom, zodat hij theoretisch nooit kan uitvallen. Uw website gaat dus nooit uit te lucht en u loopt daardoor minimaal verlies op. Een dedicated server heeft de volgende voor- en nadelen.

De voor- en nadelen 

U kunt zich vast voorstellen dat er vele voordelen verbonden zijn aan dedicated servers. Tegelijkertijd zijn er ook enkele nadelen te noemen. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • Omdat u uw eigen server krijgt heeft u ook beschikking over meer rekenkracht.
  • Er zijn geen andere gebruikers die voor overlast zorgen, bijvoorbeeld omdat ze te veel plek innemen.
  • De veiligheid is uw eigen verantwoordelijkheid en ook dit kan niet door software van anderen op het spel worden gezet. 
  • Uw server is 24/7 beschikbaar en er wordt regelmatig een back-up van gemaakt.
  • Als een dedicated server voor uw situatie de beste oplossing is, dan wordt u volledig ontzorgd en krijgt u echt waar voor uw geld.

Nadelen:

  • Voor uw dedicated server betaalt u meer. Heeft u dit eigenlijk niet nodig, dan is dat weggegooid geld.
  • Deze optie is minder efficiënt, omdat de ruimte niet verdeeld wordt. Daardoor is dit een minder milieuvriendelijke oplossing.

Een dedicated server heeft toegevoegde waarde als:

De voordelen van een dedicated server spreken eigenlijk voor zich. Wilt u zekerheid, veiligheid en een server die altijd beschikbaar is, dan heeft dit zeker toegevoegde waarde. Er zijn geen andere huurders die uw website in de weg kunnen zitten of die een risico voor u vormen. Voor grote bedrijven en webwinkels bieden dedicated servers echt een uitkomst. Uw conversie ratio gaat er van omhoog, de ervaring van de bezoekers is uitstekend en daardoor wordt uw score van Google en de andere zoekmachines ook beter. Websites waar veel van af hangt en/of waarmee veel geld wordt verdiend zijn een dedicated server meer dan waard. Kleinere websites met weinig bezoekers en geen inkomsten hebben geen eigen server nodig. Dan is shared hosting een prima optie voor u en hoeft u geen extra geld uit te geven aan uw eigen hosting plaats. De keuze is uiteindelijk aan u.

Meer informatie vindt u op Snel.com | Jouw vriendelijke hostingprovider.