Hoe kom je bovenaan in Google?

bovenaan in google komen

Wanneer iemand zoekt op Google wil je dat jouw website bovenaan staat! Maar hoe doe je dat? Als je denk dat het puur door geld komt dan heb je het mis. De webpagina’s die helemaal boven aanstaan met advertentie erbij worden inderdaad getoond doordat ze hier geld voor hebben betaald. Maar de eerste pagina zonder advertentie heeft gewoon een ijzersterke SEO strategie. SEO? Yes, SEO! Dat staat voor Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachine optimalisatie. Door SEO goed toe te passen kan je op een organische manier bovenaan in Google komen. Dit is dus gratis. Wat is nou een goede SEO strategie? We leggen het je in het kort uit.

bovenaan in google komen

Snelle webpagina

Het is van belang dat jouw webpagina’s snel laden. Los van het feit dat een bezoeker het niet fijn vind en misschien wel afhaakt als je webpagina niet snel laadt. Ook hecht Google hier veel waarde aan. Wanneer je een snellere website hebt, hoe hoger Google jouw pagina rankt. Hoe hoger je dus kan komen te staan.

Mobiele en tablet versies

Zorg dat jouw webpagina óók goed laadt op een mobiele telefoon en/of tablet. Hou er rekening mee dat de lay-out op een mobiele telefoon andere vereiste heeft dan op een webpagina. Belangrijk dat ieder device goed en snel laadt.

Essentiële content

Zorg ervoor dat essentiële content publiceert. Belangrijk is dat je de belangrijke zoektermen een minimaal aantal keren terug laat komen. Daarnaast is het met name schrijven, schrijven, schrijven. Want om bovenaan in Google te komen is een goed gevulde pagina van belang.

Linkbuilding

De technische achterkant van een webpagina zie je niet direct, maar is ontzettend belangrijk. Ga aan de slag met linkbuilding. In het kort is linkbuilding niks anders dan links van andere webpagina’s naar jouw pagina. Hoe meer relevante pagina’s naar jouw pagina linken. Hoe meer vertrouwen Google heeft in jouw site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *