Industrial PC’s: wat zijn het en hoe schaf je ze aan?

industrial pc

Je kent vast verschillende soorten computers. Laptop, workstations en game PC’s. Maar wat is een industrial PC dan precies? Zoals de naam al zegt, worden deze computers gebruikt in de industriële sector. Dat wil zeggen dat ze vaak in fabrieken worden gebruikt, om bijvoorbeeld machines te besturen. Maar dat niet alleen, je ziet ze ook in voertuigen van de politie en de brandweer. Wil je hier nu meer over weten? Lees dan snel verder.

industrial pc

De mogelijkheden van industrial PC’s

De industrial PC is dus niet de doorsnee computer. Ten eerste kan het zo zijn dat er gebruik wordt gemaakt van andere besturingssystemen dan Windows. Denk bijvoorbeeld aan Linux wat veel wordt gebruikt voor dit soort computers. Maar ze zien er ook anders uit dan andere computers. Denk aan een kleiner scherm, wat je bijvoorbeeld met je handen kunt bedienen. Maar ook een stevige kast als behuizing. De computer moet immers beschermd worden tegen stof, water en andere zaken die het kan beschadigen.


Dat dit geen normale computers zijn is dus wel duidelijk, maar waar moet je nu aan denken bij het aanschaffen ervan? Uiteraard wil je hierbij een speciaalzaak zoeken. Vooral hierbij is iedere computer maatwerk, en dient er zorgvuldig worden nagedacht over het samenstellen ervan. Je wilt dus een expert opzoeken die je hierbij kan helpen. Het is altijd goed om je netwerk eerst eens te raadplegen om naar de mogelijkheden te vragen. Zo weet je vaak al snel waar je terecht kunt.

industrial pc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *