Software laten beheren, software lifecycle management

Software Lifecycle Management

Wanneer je als bedrijf verschillende softwareprogramma’s hebt, verschillende pakketten en verschillende licenties die daar bij komen kijken. Dan heb je erg veel waar je op moet letten en heb je veel werk aan het up to date houden van de software, wanneer bepaalde software namelijk niet up to date is. Dan verliest het zijn goede functionaliteit en werkt het dus minder goed, waardoor dus ook bepaalde dingen in het bedrijf minder goed lopen. Daarvoor kan je dus software lifecycle management aanvragen. Ze zorgen er voor dat alles goed loopt en maximaliseren de software. 

Software Lifecycle Management

Waarom?

Als je een klein aantal softwareprogramma’s hebt, dan kan je het beheer makkelijk zelf doen. Je kan regelmatig kijken of bepaalde dingen geupdate moeten worden, zo zorg je ervoor dat de werking ervan goed blijft. Maar als je dus wel meerdere softwareprogramma’s hebt en veel bij te houden hebt kun software lifecycle management je daarbij helpen, zij zorgen ervoor dat al de programma’s, pakketten en licenties up to date blijven. Ook kunnen ze kijken naar de functionaliteiten van de software, en wat er dan beter kan. Diensten die zij leveren zijn dus:

  • Updates uitvoeren, zodat de functionaliteiten geoptimaliseerd blijven
  • Het oplossen van bugs
  • De beveiliging van de software naar een hoger niveau te brengen

Je kan er dus ook voor kiezen om zo’n bedrijf in te schakelen wanneer je extra beveiliging wilt op bepaalde belangrijke software, dan zorgen zij ervoor dat de beveiliging extra goed is. Dit is iets wat je tijdens het eigen beheer moeilijker kan doen, dan een gespecialiseerd bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *