Waarom zakelijk leasen van laptops interessant is voor jouw bedrijf

Zakelijk leasen is erg populair. Je kiest een bedrijfsmiddel en in plaats van dat je het in een keer betaalt, smeer je de kosten uit over een aantal jaren. Je betaalt dan aflossing en rente, maar kunt wel meteen gebruik maken van het nieuwe bedrijfsmiddel.

Niet alleen auto’s leasen

Als het over leasen gaat dan hebben veel mensen het over het leasen van een auto. Dit wordt ook heel veel gedaan, zowel zakelijk als privé. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook grote transportmiddelen leasen zoals een vrachtwagen of machines die gebruikt kunnen worden in de bouw. Een vorm van leasen die ik nu wil uitlichten is het leasen van een laptop.

Laptop leasen

Als we gaan kijken naar het leasen van een laptop zijn er een aantal randvoorwaarden. Veel organisaties bieden lease aan, maar als ondernemer moet je een minimaal bedrag afnemen om van deze service gebruik te kunnen maken. Het is dan goed om na te denken over waarom je een laptop wilt leasen. Zijn er meer medewerkers die wellicht behoefte hebben aan een nieuwe laptop, waar eerder nog niet naar is gekeken? Dan kan je mooi de bestelling combineren en kom je vaak wel aan het minimale bedrag voor het leasen van een laptop.

Leasevorm laptop leasen

Als je een laptop gaat leasen kun je kiezen tussen operational leasen en financial lease. Bij operational lease is de leasemaatschappij eigenaar van jouw laptop. Ben je aan het einde van de looptijd? Dan moet je de laptop teruggeven aan de leasemaatschappij of je kan de restwaarde betalen en alsnog eigenaar worden van de laptop. Bij financial lease ben je bij start van de lease al economisch eigenaar van de laptop. Dit kan fiscaal voordeel opleveren. Het is altijd de moeite waard om dit even te checken bij je financieel adviseur. Aan het einde van de looptijd ben je volledig eigenaar van de laptop.

Ben jij overtuigd en ga je laptops leasen voor jouw onderneming? Super! Succes met de zoektocht naar de juiste leasemaatschappij.