Waarom zou je kiezen voor WordPress als CMS?

bovenaan in google komen

Het meeste gebruikte CMS van de wereld is WordPress. De keuze voor dit CMS is eenvoudig gemaakt, doordat er zoveel user cases bekend zijn die laten zien dat WordPress  een goed systeem is. Daarnaast wordt er volop ontwikkelt en zijn er momenteel meer WordPress specialisten dan mensen op deze aarde. Maar wat is de reden dat het zo populair is geworden en hoe hebben ze dat marktaandeel zo vergroot door de jaren heen?

Toegankelijkheid van het systeem

WordPress is een open-source CMS wat ervoor zorgt dat je volop zelf met de ontwikkeling aan de slag kunt gaan, maar dit ook eenvoudig anderen kunt laten doen. Zijn zij op zoek naar een specifieke optie of maatwerk? In veel gevallen is het mogelijk een plugin toe te voegen aan het CMS die precies doet wat jij als gebruiker wilt. Het wordt dus steeds eenvoudiger om zaken toe te voegen aan je site, omdat er ook steeds meer mogelijk en aangeboden wordt. Van gratis tools, tot betaalde en zeer geavanceerde mogelijkheden. Daarbij is het CMS in principe gratis in gebruik en zou je bij wijze van enkel voor je hostingpakket te hoeven betalen. Dat zijn de kosten natuurlijk ook niet. 

Het ontstaan van WordPress

WordPress werd in 2003 (eigenlijk zelfs al in 2001) ontwikkelt. Het werd destijds in het leven geroepen als blognetwerk om zo nu en dan foto’s te publiceren of op mee te bloggen. Eigenlijk is het daarna gestaag gegroeid, waarbij mensen massaal overstapten van het destijds bekende Movable Type. Zij maakten een fout, waardoor meer en meer mensen overstapten naar WordPress. Vervolgens werd het steeds groter gemaakt door de community en konden mensen hun eigen tools daarin kwijt en daarmee werd het het meest populaire systeem.

Wil je nu ook geld verdienen met een WordPress website? Laat deze dan maken door DoubleWeb. Professionele websites die zorgen voor meer conversie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *