Wat is een domeinnaam en waarom heb je het nodig?

website

Online marketing en geld verdienen via het internet zijn hot topics. Hoeveel blog artikelen en YouTube advertenties zie je daarover wel niet voorbij komen. Werk zonder baas, vanuit huis of vanaf het strand etc. Dat laatste klinkt misschien we echt te mooi om waar te zijn. Maar, mogelijk heeft het je weleens geïnteresseerd en denk je waar moet ik beginnen? Dat zal dit artikel je uitleggen. Eigenlijk iedere internet onderneming begint met het verzinnen en registreren van een domeinnaam. Logisch, want je domeinnaam staat gelijk aan je merknaam. Dit is dus een hele belangrijke keuze, al gelijk vanaf het begin. Lees lees hieronder hoe eenvoudig een domein registreren kan zijn. 

website

Waarom je écht een domeinnaam moet registreren? 

Er zijn veel zakelijke en internet marketing verklaringen waarom je écht een goede domeinnaam nodig hebt. Maar laten we het simpel houden, en de eenvoudigste reden benoemen. Je hebt simpelweg een eigen domeinnaam nodig wanneer je een eigen website of blog wilt hebben. Je domeinnaam is namelijk je website adres. Zonder adres kan niemand je vinden. Dat is online niet anders. Dus het is logisch, dat als je wilt starten met een site, webshop of gewoon een internetonderneming, dat een domeinnaam hetgeen is wat je als eerste dient te registreren. 

website

Waar kan ik een domeinnaam registreren? 

In werkelijkheid is dit echt doodsimpel. Iedereen kan het doen. Er zijn genoeg grote bedrijven op het internet die je een domeinnaam kunnen verkopen, dat is het probleem niet. Wil je vandaag nog een domein registreren dan kan je dat bijvoorbeeld bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland checken of het domein nog beschikbaar is. Daar vind je ook een lijst met de zogenaamde aangesloten domein registrars, zodat je vandaag nog kan beginnen met het maken van website, webshop of blog. Maar probeer eerst even snel te brainstormen over een goede naam voor je site en internetonderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *