linkbuilding

Wat is linkbuilding

Linkbuilding is het proces waarbij ik, als eigenaar van een website, op zoek ga naar andere websites om een link naar mijn website of pagina’s te plaatsen. Die links kunnen naar de startpagina van de website leiden, maar ook naar een specifieke pagina.

Links kopen

Waarom doe ik dat?

Iedereen die zelf een website bouwt, laat bouwen of beheert, wil natuurlijk graag dat er ook bezoekers op die website komen. Anders is al het werk voor niets geweest. Die bezoekers zorgen ervoor dat de website gezien wordt en vaak brengen ze ook geld in het laatje voor de beheerder.

Daarom wil ik graag dat mijn website goed scoort en zoekmachines. Wanneer iemand in een zoekmachine het zoekwoord ingeeft waarvoor ik graag gevonden wil worden, dan komt mijn website idealiter op de allereerste plaats. Zo krijgt mijn website dan ook de meeste kliks en dus ook bezoekers.

De meeste zoekmachines baseren de waarde van een website voor een groot deel op het aantal andere websites die naar mijn pagina linken. Dat wijst er namelijk op dat mijn website waardevolle informatie bevat, die andere mensen heel graag met hun lezers willen delen. Wanneer iemand naar mijn website linkt, geeft die daardoor een blijk van vertrouwen.

Als ik dus veel waardevolle links kan vergaren, zal ik hoger scoren voor het betreffende zoekwoord en krijg ik ook meteen meer bezoekers op mijn website.

Local linkbuilding

Hoe werkt het?

Het vergaren van links is vaak een proces van lange adem en de leercurve om waardevolle backlinks te vinden is nogal steil. Er bestaan dan ook goede en slechte backlinks. Voor een slechte backlink kunnen zoekmachines je straffen en ervoor zorgen dat je helemaal niet meer verschijnt in de zoekresultaten. Dat kan nefast zijn voor je online aanwezigheid en het is dan ook aan te raden om voorzichtig om te gaan met linkbuilding.