Wat te doen bij een kapot macbook scherm?

Het kan ons allemaal wel eens een keer overkomen. Vanuit een impulsieve actie staan we op en willen we weglopen van de werkplek, waarna we per ongeluk onze laptop omstoten. Je pakt je laptop op, en ineens zie je dat het MacBook scherm is gebroken. Waar vroeger vooral mobiele telefoons het slachtoffer waren van een val en je lijdt aan een telefoon met kapot scherm, zien we nu ook steeds meer dat laptops sneller valschade krijgen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er zich alleen een barst in het scherm bevindt, maar kan het ook zo zijn dat je MacBook ineens niet meer werkt. In dit blog zullen we je vertellen hoe je gemakkelijk een MacBook scherm kunt vervangen en waar je op moet letten wanneer je schade hebt, zodat je snel weer zorgeloos aan het werk kunt gaan!

Een macbook scherm vervangen

Wanneer je jouw laptop hebt laten vallen en het scherm stuk is, kun je tegenwoordig gemakkelijk je MacBook scherm vervangen. Vele reparateurs hebben nieuwe schermen op voorraad, zodat zij snel en gemakkelijk je scherm kunnen vervangen en je weer aan het werk kunt gaan.

Echter is het zo dat er tegenwoordig ook veel onofficiële dealers zijn. Dit zijn mensen die hun materialen goedkoop inkopen en waarbij er geen garantie kan worden gegeven dat alles als voorheen zal werken. 

Wil jij je MacBook scherm vervangen? Zorg er dan voor dat je dit laat doen door een reparateur die gebruik maakt van officiële onderdelen van Apple. Hiermee voorkom je dat je verkeerde onderdelen gebruikt, waardoor je MacBook ook niet minder zal gaan werken!

Doe een schadecheck!

Een andere aanbeveling die we je kunnen geven wanneer je je MacBook laat repareren, is om een schadecheck uit te laten voeren bij je MacBook. Wellicht dat je denkt dat er zich alleen schade bevindt aan het scherm, het zou zo kunnen zijn dat er ook inwendige schade is aan de MacBook. Hierbij kan een chip of iets anders beschadigd zijn. Wanneer je jouw MacBook laat repareren bij een reparateur die officiële partner s van Apple, kun je een schadecheck uit laten voeren bij je MacBook. Voor €25 tot €30 wordt je MacBook geheel nagelopen en zal de reparatur een lijst met punten waar zich schade bevindt opstellen. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of je alles wilt repareren, waarna je MacBook weer als vanouds zal werken en je weer lekker aan de slag kunt gaan!