Website laten maken: hier let je op

Wil jij een website laten maken door een professional? Dit kan namelijk een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering zijn. Het is namelijk jouw online visitekaartje en het kan ervoor zorgen dat er meer klanten naar jouw bedrijf komen. Omdat je als ondernemer vaak niet voldoende kennis en tijd hebt, kun je het beste een bedrijf inschakelen dat het voor jou gaat doen. Een van de bedrijven die je in kunt schakelen is Nowweb. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat je een goede keuze maakt en daadwerkelijk een mooie website hebt?  

De website laten maken na het zien van een portfolio 

Een website laten maken begint bij het kijken welk bedrijf het beste bij jou past. De verschillende bedrijven hanteren namelijk allemaal andere werkwijzen en gebruiken ook vaak andere systemen om de websites op te bouwen. Het ene systeem is uiteindelijk ook door jou te snappen, terwijl de ander vaak te lastig is. Je moet daarom altijd naar de portfolio’s van de bedrijven kijken en zien wat zij al gemaakt hebben. Van hieruit kun je een kennismakingsgesprek in gaan plannen om jouw wensen te bespreken en te zien welke concepten eruit komen. 

De wensen en het budget bespreken 

Tijdens dit kennismakingsgesprek moet je al jouw wensen duidelijk hebben. Ook moet je jouw budget voorleggen aan de specialist. Een website laten maken brengt hoge kosten met zich mee en is daarom wel een investering. Tegelijkertijd moet je realistisch zijn over de financiën, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Je gaat snel genoeg merken of een bedrijf hieraan kan voldoen en wat er allemaal mogelijk is met dit kostenplaatje. Er kan dan gelijk een eerste concept ontwikkeld worden, zodat je een beeld krijgt van de website als deze klaar is. Kijk hierbij goed naar de tarieven die worden gehandhaafd.

Een nauw contact met het bedrijf 

De website laten maken begint pas als je echt de samenwerking aangaat. De specialist gaat dan aan de slag om jouw website te ontwikkelen vanuit het concept. Gedurende het proces word je voortdurend op de hoogte gehouden, zodat er ook gelijk veranderingen aangebracht kunnen worden als iets niet naar wens is. Ook kun je vragen of er tussendoor zaken uitgelegd worden, zodat je als ondernemer ook wegwijs wordt in het systeem en eventuele kleine aanpassingen zelf uit kunt gaan voeren na de oplevering. Je wilt immers niet altijd afhankelijk blijven van het bedrijf voor het plaatsen van teksten.  

Meer tijd dankzij het uitbesteden van de ontwikkeling 

Let op, je website laten maken zorgt er uiteindelijk voor dat je een goed werkende website hebt, waarbij de navigatie eenvoudig gaat. Je hoeft alleen maar pakkende teksten online te zetten en de bezoekers worden vanzelf naar de website getrokken. De investering die je hebt gemaakt in het maken van de website verdient zichzelf automatisch terug aan de hand van de omzet die gaat groeien. Jouw online visitekaartje gaat namelijk al het werk voor jou doen. En jij houdt weer tijd over om het contact met de klanten te verbeteren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *