Welke computer heb ik nodig?

Talloze mensen vragen zich af waar je op moet letten als je een desktop gaat kopen. Als je surft op het internet dan kom je heel veel aanbieders tegen en verschillende soorten computers. Vaak zie je lijstjes met verschillende types die de beste keuze zouden zijn, maar je weet nog steeds niet of het wel geschikt is voor jouw situatie. Bij een desktop kopen moet jij jezelf afvragen: Waar ga ik de computer voor gebruiken? Bijvoorbeeld voor basis gebruik zoals het checken van de mail en het surfen op het internet, of wil je bijvoorbeeld foto’s en video’s gaan bewerken of gamen? In deze blog hebben we een paar gebruiksscenario’s voor je uiteengezet. Zo kan jij erachter komen welke desktop jij nodig hebt. 

 

Top computer: Voor de professionals 

Meestal ben je ook aan een budget gebonden wanneer je een desktop gaat kopen. Voor professionals die niet per se aan een budget gebonden zijn, maar waar het echt gaat om de prestatie van een computer stellen veel eisen aan een computer en dat kan nogal eens oplopen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de mensen die aan foto en videobewerking doen. Hiervoor zijn Apple computers het meest geschikt. De aanschafwaarde van een Apple ligt rond de €1200. Deze computers hebben een uitstekende processor en veel opslagruimte. Denk hierbij aan een processor van Core i7 of beter, 16 GB ram geheugen en een SSD-schijf van 250 GB of meer. 

 

Basis computer: Voor de veeleisende gebruikers met een beperkt budget en voor standaardgebruikers

Als je aan een budget gebonden bent dan kies je meestal voor een standaard desktop. Deze zijn iets minder snel dan bijvoorbeeld Apple computers, dus als je meerdere tabbladen tegelijkertijd open hebt staan vraag het ook om iets meer geduld. De standaard gebruikers zullen een prima ervaring hebben bij deze computers. De aanschafprijs ligt meestal rond de €700 en €1000. Wil jij zo’n computer kopen? Kijk dan naar een computer met een core i5 processor, minimaal 8 tot 16 GB RAM en een opslag op de schijf van 250 GB of meer. 

 

Budget computer: Voor de mensen die niet zo heel vaak achter de computer zitten

Heb jij zo nu en dan een computer nodig en wil je hier niet te veel geld aan kwijt zijn? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het checken van de mail, soms even op internet iets bestellen of belastingaangifte doen. Dan is een budget computer een goede optie. Zo’n computer kun je al kopen voor €500. Als je zo’n computer wilt aanschaffen is een Core i3 processor, 4 tot 8 GB RAM en een opslag van 120 tot 250 GB op de SSD schijf al genoeg. 

 

Heb jij verder nog vragen? Stel ze hieronder in de reacties!